Telenor vinder netværkstest

Teknologisk Institut har foretaget en større landsdækkende undersøgelse af teleselskabernes netværk. Telenor vinder. TDC taber.

Teknologisk Institut har foretaget en stor landsdækkende undersøgelse af teleselskabernes netværk. Testen er udført på 500 lokationer rundt i Danmark og ifølge Telenor der har betalt rapporten, så er det en af de største netværksundersøgelser.

Testen er udført i en bil, som har holdt parkeret på steder, hvor det har været muligt.

Testpunkterne er udvalgt af Teknologisk Institut uden hensyntagen til antenneplaceringer. Der er foretaget test på 2G, 3G og 4G via iPhone 5S, der anses som en af de nyeste og populæreste telefoner.

Telenor er så sikre på deres eget netværk, at de nu tilbyder danskerne et gratis test SIM-kort, så de kan teste datadækningen på Telenors netværk.

Sådan får du gratis SIM-kort

– ”I Telenor er vi så sikre på netværket, samt at kunderne vil få en god oplevelse, at vi tør tage dette skridt,” sådan lød det fra Marek Slacik, administrerende direktør i Telenor, på Telenors netop afsluttede pressemøde.

Netværkstest foretaget af Teknologisk Institut (Kilde: Telenor)

Netværkstest foretaget af Teknologisk Institut (Kilde: Telenor)

I undersøgelsen scorer Telenor 76 procent på ”samlet fejlfri brugeroplevelse”, mens TDC er det teleselskab, der med 50 procent scorer lavest i testen. 3 ligger på 52 procent.

4G LTE kategorier – hvad betyder de

Selvom Telenor og Telia har lagt deres netværk sammen, så er Telenor alligevel i front, dog er Telia på andenpladsen med 71 procent. Årsagen til forskellen på de to netværk forklarer Telenor med, at den bagvedliggende struktur hos de to selskaber, er forskellig.

Mere til historien

Landsresultatet viser, at Telenor er i front foran de øvrige teleselskaber. Den samlede brugeroplevelse er af Telenor defineret som:

– 30 sekunder fejlfri mobiltelefonsamtale
– 5MB download indenfor 30 sekunder
– 5MB upload indenfor 60 sekunder
– 60 sekunder YouTube video uden buffering-ventetid

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram