Lær børnene at programmere med iPad-applikation

Skal børnene lære om programmering, så kan det ske på en sjov og lærerig måde – uden der indgår reelle koder.

Screenshot fra Tynker iPad applikation

Screenshot fra Tynker iPad applikation

Hvor tidligt børn skal lære at skrive koder er der delte meninger om, men synes man de skal lære det fra barnsben, så er den populære børneprogrammerings-side Tynker nu klar på iPad. Applikationen introducerer børn til programmeringens logik. Det skriver Dr.dk.

Konceptet handler ikke om linje efter linje af kodesprog og kommandoer, men om nogle ”byggesten”, der skal sættes sammen til meningsfulde handlinger.

Applikationen er en blanding af et spil og at løse hovedbrud, mens indlæringen af computerlogik gemmer sig nedenunder.

Sådan fungerer det

Måden applikationen fungerer på er ved eksempelvis, når man skal få en hund til at gå hen til sin skål, mens den på vejen skal passere en kegle. Der skal man sætte klodserne ”løb, løb, hop, løb” i den rigtige sekvens for, at hunden kommer hen til skålen.

Jo længere man kommer i spillet/værktøjet, jo sværere bliver opgaverne.

Er kodning central lærdom i 2014?

Tynker er dog ikke alene om, at ville lære børn det spændende og kreative ved programmering – uden de ser en eneste kode. Tidligere i år samlede Linda Liukas penge ind til en bog på Kickstarter, hvor også formålet var at lære børn om programmering.

Linda Liukas betegner det som en central lærdom i det 21. Århundrede, hvor det er vigtigt at børn skifter bekendtskab med grundpillerne i programmeringens logik.

Screenshot fra Tynker iPad applikation

Screenshot fra Tynker iPad applikation

Her er Anders Hejlsberg, som har vundet IT-Prisen 2014 enig.

– “Ikke alle skal absolut være programmører, men det er meget vigtigt at give børn og unge en introduktion til programmering og hvordan det fungerer, ligesom alle får en grundlæggende introduktion til musik,” siger Anders Hejlsberg til Harddisken på P1.

Tynker anbefaler børnene starter med computerkoderne i 2-3. klasse. Applikationen er på engelsk, men det er relativt få og simple ord, som de skal kunne forstå. Så de danske børn burde kunne følge med.

Applikationen er gratis at downloade, hvortil det første spil medfølger. Derefter kan man via In-App køb tilkøbe nye udfordringer for 13 kroner. Find Tynker i Apples App Store.

Mere til historien

Mere end 6 millioner børn har brugt webtjenesten Tynker til, at komme i gang med at forstå logikken i computerprogrammering.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram