Kunstnerne tjener flere penge på streaming

Globale salgstal fra musikindustrien viser, at der er stigende indtægter på streaming musik.

Spotify

Spotify

Der er ingen tvivl om, at computeren, internettet, iPod’en og smartphonen har ændret musikbranchen fuldstændig. De fleste over 30 år husker måske hele episode med Napster for omkring 15 år siden, tilblivelsen af Apples iTunes for 10 år siden, mens det faktisk kun er circa 5 år siden de første streamingtjenester gjorde deres indtog i Danmark. Det skriver Dr.dk.

 – Unge skruer op for musikken under rejsen

Men nu er tingene efterhånden faldet til ro og det virker til, at musikbranchen atter er ved at finde fodfæste på det globale marked.

Indtjeningen på verdensplan for digital musik steg i 2013 med 4,3 procent, mens indtægterne alene for streamingtjenester steg med hele 51,3 procent.

 – PODCAST: iTunes ændrede musikken

Det vidner også om, at mange har et abonnement til en streamingtjeneste, da indtægterne fra streaming og abonnementstjenester for første gang nåede over 1 milliard dollars, hvilket svarer til omkring 5,5 milliarder danske kroner.

Selvom streamingen stiger, så ses det også at det endnu ikke er slut med at købe digitale downloads. Omkring to tredjedele af det digitale marked foregår fortsat ved salg af enkeltsange og albums.

Store lovbrud på musiktjenester som Spotify

I Danmark er det fysiske salg af CD’er og LP’er hastigt nedadgående, mens det på verdensplan fortsat udgr 51,4 procent af indtægterne.

Mere til historien

Indtjeningen på musikoptagelser på verdensplan faldt med 3,9 procent i 2013 og endte på 15 milliarder dollars, omkring 80 milliarder danske kroner, det viser en ny rapport fra pladeselskabernes fællesorganisation IFPI.

Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram