De Samvirkende Købmænd: MobilePay er for dyrt

Danske Bank har haft stor succes med deres betalingsapplikation MobilePay, men nu møder den modstand hos De Samvirkende Købmænd.

Betal med MobilePay

Betal med MobilePay

Danske Bank lancerede i februar måned applikationen MobilePay Business, der gjorde det muligt for butikker at lade kunder betale via applikationen. Meldingen er dog nu fra butikkerne, at løsningen er alt for dyr. Det skriver epn.dk.

– ”Danske Banks MobilePay er nyt og smart – men meget dyrt!” hedder overskriften på en analyse fra De Samvirkende Købmænd.

Det beskrives i analysen til, at det i gennemsnit koster omkring 50 øre for en virksomhed at gennemføre en transaktion med Dankort. Og fra oktober måned vil det koste 1 procent af varens pris, at benytte MobilePay. Dermed viser analysen også, at det ikke kan betale sig for virksomheden at tage imod MobilePay, hvis beløbet overstiger 50 kroner.

MobilePay fra Danske Bank vinder prisen for årets app

– ”Med de marginaler, som dagligvarehandlen arbejder med, kan et skift fra Dankort til MobilePay – i tilfælde af uændret omsætning og uden tilgang af nye kunder – fjerne butikkens overskud fuldstændig,” står der i analysen.

Danske Bank har også tidligere oplyst til MereMobil.dk, at MobilePay Business er en løsning rettet mod mindre erhvervsdrivende, mens en løsning til større butikker/supermarkeder er undervejs.

– ”Jeg kan godt forstå deres udmelding. Mobilepay er ikke beregnet til store supermarkeder, men til mindre virksomheder som erstatning for småbetalinger. Men vi arbejder på en anden løsning, der kan komme inden for en overskuelig fremtid,” lød det tidligere fra Jesper Nielsen, direktør for forretningsudvikling i Danske Bank, til MereMobil.dk.

Større virksomheder og kæder, som vil bruge MobilePay Business får også individuelle løsninger og vilkår når det kommer til prissætningen.

 – MobilePay-succes er dyr for Danske bank

– “For større virksomheder og kæder vil Mobil-ePay Business-prissætningen være baseret på individuelle løsninger og vilkår, typisk som led i et strategisk samarbejde. Derfor giver det ikke mening at lave simple regnestykker, hvor man sammenligner MobilePay Business op mod Dankortet i for eksempel et supermarked,” siger Klavs Hjort, som er salgschef for erhverv i Danske Bank til epn.dk.

Klavs Hjort understreger ligeledes, at MobilePay-applikationen ikke skal erstatte Dankortet, men være et supplement til kort og kontanter.

De Samvirkende Købmænds analyse erkender også, at MobilePay kan være en god løsning for mindre erhvervsdrivende.

Mere til historien

Den almindelige MobilePay applikation er, ifølge tal fra Danske Bank, downloadet mere end 1.150.000 millioner gange. De seneste tal er opgjort den 13. januar 2013.

MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram