Samarbejde mellem HTC og Nokia

Fredsaftale: Både HTC og Nokia er presset på smartphone-markedet, men nu vil de samarbejde i stedet for at bekrige hinanden.

Lov, retsag, patentDer er nu fred mellem HTC og Nokia, som nu ikke længere vil bekrige hinanden i diverse retslokaler, men i stedet samarbejde.

HTC underskrev i lørdags en patent- og teknologisamarbejdsaftale med Nokia. Den går i al sin enkelthed ud på, at HTC betaler Nokia for at bruge deres teknologipatenter, mens Nokia omvendt får adgang til HTCs patenter inden for 4G LTE-mobiltelefoni. Det skriver Business.dk.

Nokia og HTC har tidligere haft en del stridigheder, hvilket har resulteret i retssager. Senest i december måned, hvor Nokia fik stoppet salget af HTC One Mini i Storbritannien.

Fredsaftalen kommer efter to års retskrige, som blandt andet har budt på at Nokia i 2012 rejste krav mod HTC i mere end 50 sagsanlæg verden over, hvor de beskyldte HTC for at krænke fire af Nokias patenter.

 – HTC One mini må atter sælges i Storbritannien 

Nyheden om samarbejdet betød at Nokias aktie steg med 6,9 procent.

Tidligere i år indgik Google og Samsung en global patentaftale, som ikke kun gælder nuværende patenter, men også de kommende i de næste ti år. Økonomien omkring dette vil ingen af dem ind på. Dog forventer begge, at samarbejdet vil gavne udviklingen.

Samsung indgik en licensaftale med Nokia i november 2013.

Mere til historien

Patentstridigheder er efterhånden blevet hverdag mellem teknologigiganterne, som bruger det til at få ekstra indtægter. Det er særligt de “gamle” mobilproducenter, som Nokia, der har mange grundlæggende patenter, de nyere producenter ikke kan komme udenom.

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Salgsforbud mod OnePlus og Oppo er ophævet

En patentstrid mellem OnePlus, Oppo og Nokia er løst. Nu kan salget snart genstartes.

(mere…)
Apple Watch-salgsforbud er sat på pause

Domstolen i Washington har givet Apple en midlertidig pause i salgsforbud mod flere Apple Watch-modeller.

(mere…)
Stop for salg af Apple Watch inden jul

I USA risikerer Apple at få blokeret salget af Apple Watch på grund af en patentstrid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram