2,6 Gbit/s – så hurtigt bliver fremtidens 4G LTE

Sprint og Nokia Solutions and Network demonstrerer 4G LTE hastigheder, der slår alle rekorder.

Hastighed, speedtest, 3G, 4G

I fremtiden skal vi nok vænne os til endnu hurtigere 4G LTE hastigheder, end dem vi kender nu (Foto: MereMobil.dk)

Det amerikanske teleselskab Sprint har sammen med netværksleverandøren Nokia Solutions and Networks (NSN) demonstreret, at man med fremtidens 4G LTE netværk kan opnå næsten utrolige downloadhastigheder på gennemsnitligt 2,6 Gbit/s. Det skriver Cellular-networks.

Den rekordhøje gennemsnitlige downloadhastighed blev opnået i én sektor, og da en normal mobilmast består oftest af tre sektorer, så vil en mobilmast altså kunne levere en utrolig kapacitet. Ifølge Cellular-news var den såkaldte peak-downloadhastighed til tider helt oppe på 5 gbit/s.

 – Hvad er carrier aggregation? Sådan bliver mobilnettet hurtigere

Demonstrationen blev foretaget NSNs kommercielt tilgængelig Flexi Multiradio 10 Base station og i demonstrationen benyttede selskaberne carrier aggregation og et frekvensspektrum på 120 MHz. Til sammenligning benytter de fleste kommercielle 4G LTE netværk i dag 10 eller 20 MHz, til at levere hastigheder op til 150 Mbit/s.

Mere til historien

Sprint benytter 4G standarden TD-LTE, hvor vi i Danmark primært benytter den anden 4G standard FD-LTE.  TD-LTE standarden er endnu ikke lige så udbredt, men flere store teleselskaber i både USA, Indien og Kina udruller i øjeblikket 4G netværk baseret på denne standard.

Lyt: Podcast om 5G – så hurtigt bliver det

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram