Telmore er blevet politianmeldt for ulovligt telefonsalg

Forbrugerombudsmanden har meldt Telmore til politiet for ulovligt telefonsalg. Telmore erkender, at de har ringet til forbrugere, uden at have fået samtykke.

Telmore logo

Telmore

Forbrugerombudsmanden har netop politianmeldt teleselskabet Telmore for ulovligt, at have ringet uanmodet til forbrugere med tilbud om abonnements-aftaler. Telmore erkender, at de ikke har fået forbrugernes samtykke, inden de ringede til dem.

 – Ny direktør i Telmore offentliggjort

Sagen er startet ved, at Forbrugerombudsmanden i efteråret 2013 modtog klager fra to forbrugere, som begge var blevet ringet op af Telmore med et tilbud om en abonnements-aftale uden at have givet samtykke. Den ene af forbrugerne blev ringet op tre gange.

 – Telmore åbner for 4G til de udvalgte

Forbrugerne var, ifølge Telmore, tidligere kunder og havde dengang givet deres samtykke til, at teleselskabet kunne kontakte dem med markedsføring via e-mail, men ikke via telefon.

Derfor vurderer Forbrugerombudsmanden, at Telmore har overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod uanmodet telefonsalg, og det giver en bødestraf. Det er nu politiet, som skal foretage den videre efterforskning i sagen.

Mere til historien

Ifølge forbrugeraftaleloven, så må erhvervsdrivende ikke uden samtykke ringe til forbrugere, som befinder sig på bopælen, arbejdspladsen eller andre steder, hvor der ikke er almindelig adgang, med henblik på at opnå tilbud eller accept af tilbud om indgåelse af aftale.

Dog er der få brancher, som ikke er omfattet af forbuddet mod uanmodet telefonsalg. Det er salg af abonnementer på aviser, ugeblade og tidsskrifter, salg af bøger og forsikringer, samt abonnement på redningstjenester og sygetransport.

Ønsker du at blive fri for sådanne opkald, så kan du tilmelde dig Robinsonlisten,der er et register over forbrugere, som har frabedt sig uanmodede reklamer. Dette gøres ved, at kontakte CPR-registret i din kommune.

Telmore klar med ny mulighed i Telmore Play

Telmore har gjort det muligt kun at vælge tre streamingtjenester i Telmore Play. Det er attraktivt, da prisen er lavere.

(mere…)
Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Tinderbox i nyt samarbejde

Musikfestivalen Tinderbox i Odense og Telmore Musik indgår partnerskab.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram