Analyse: Huawei brager frem i Danmark

Huawei klarer sig godt, men det er Samsung, der tydeligt sidder på salget af Android-telefoner i Danmark.

Emotion UI på Huawei Ascend P6

Emotion UI på Huawei Ascend P6

Selvom det kan være vanskeligt at udtale Huawei (”Hwah-way”) betyder det ikke, at danskerne har vendt ryggen til den kinesiske smartphone- og netværksvirksomhed, der etablerede sig i Danmark for to år siden.

Huawei sætter fokus på danske arbejdspladser

Tal fra analyseinstituttet GfK viser ifølge en pressemeddelelse, at Huawei er den Android smartphone-producent, der på det danske marked i 2013, oplevede den største vækst. Salget steg mere end 100 procent sammenlignet med 2012.

Når man ser på salget i det åbne marked, altså uden om teleoperatørerne, så var Huaweis telefoner de næstmest solgte i perioden august til november 2013.

Det samlede telefonsalg fra alle producenter, uden om teleselskaberne, er 40 procent, mens operatørerne altså sidder på 60 procent af salget.

– ”Det er flot at en ukendt producent så hurtigt kan tage markedsandele, men den store vækst skal ses i lyset af, at Huawei er kommet fra et meget lavt starttal, hvilket naturligt booster procenten. Desuden forholder analysen sig kun til salg uden om operatørerne, der fortsat sidder på en væsentlig andel af salget i Danmark,” fortæller mobilekspert fra MereMobil.dk, John G. Pedersen, der i mere end 10 år har fulgt mobilmarkedet.

Test: Huawei Ascend P6 er en designperle

Indblik i tallene

Normalt er markedstal ikke offentligt tilgængelige, men MereMobil.dk har fået adgang til at kigge i rapporten. I det samlede danske marked sad Samsung  i oktober 2013 på 38 procent af salget målt i styks, mens Apple kunne notere sig 35 procent.

Huawei havde her 4 procent, hvilket er omtrent det samme som LG og Nokia. HTC havde i den måned 7 procent af salget, mens Sony fik 6 procent. I den efterfølgende måned faldt Huawei til 3 procent.

Den seneste telefon producenten har præsenteret er Huawei Ascend Mate 2 4G, der også kommer på markedet i Danmark.

Mere til historien

Huaweis bedst sælgende telefoner er Y200 og Y300, mens det er Ascend P2 og P6, der har trukket overskrifterne. P2 på grund af lynende hurtig 4G performance. P6 udmærkede sig på designet.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram