Unge skruer op for musikken under rejsen

En ny undersøgelse viser, at når danske unge kører i bus, tog og metro, så lytter næsten halvdelen af dem til musik imens – særligt via streamingtjenester.

Musik, iTunes

Steve Jobs og Apple forandrede musikken for altid.

Er du mellem 18 og 35 år, så lytter du måske til musik mens du læser dette. En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor viser nemlig, at 47 procent af de 18-35 årige lytter til musik når de er med offentlig transport.

Og mange af de, som lytter til musik på farten, gør det på deres smartphone  – oftest afspilles musikken fra en af de populære musikstreamingtjenester. Hele 85 procent har ifølge undersøgelsen en smartphone og halvdelen af disse angiver streamingtjenester, som deres primære kilde til musik.

Spotify og andre streamingtjenester bryder loven

– ”Mange af de unge, der hører musik på farten, gør det via en streaming-tjeneste. Det tror jeg, hænger sammen med et stigende ønske om at kunne høre sin yndlingsmusik hvor man vil, og når man vil. De unge har selvfølgelig ikke opgivet radio, men streaming giver en unik fleksibilitet og kontrol, fordi man har adgang til stort set al musik i hele verden med et enkelt klik,” siger Mikkel Torsting, der er privatkundedirektør i Telenor.

Det er ikke kun i den offentlige transport, at de unge skruer op for musikken for, der er 31 procent af de 18-35 årige, som lytter til musik, når de cykler.

Tallene for streaming- og smartphonebrug er dobbelt så højt hos de unge, som blandt de 36-55 årige og 56-75 årige – og streaming udgår henholdsvis 21 og 7 procent af den primære musikkilde. Smartphones er dog ved at være til alle aldre, det er hos de 36-55 årige 60 procent, som har en smartphone, mens 38 procent i aldersgruppen 56-75 år har en smartphone.

Mere til historien

Teleselskabet Telenor har siden 2010 tilbudt musikstreamingtjenesten Wimp til deres kunder.

Lyt til vores podcast om, hvordan iTunes forandrede musikken for altid

Læs også:
Spotify er gratis – her er hvad du ikke får
iTunes Match nu tilgængelig i Danmark

Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Spotify klar med lydbøger i udvalgte lande

Spotify har netop fortalt, at abonnenter nu også kan lytte til lydbøger. Mere end 150.000 bogtitler er på vej. Hvor er Danmark?

(mere…)
Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram