Ingen mobildækning i Ørslev foreløbig

Indbyggere og erhvervsdrivende må leve uden mobildækning, og ingen løsning er i sigte efter borgermøde onsdag aften.

Onsdag aften var der indkaldt til borgermøde i den lille landsby Ørslev, som mistede mobilsignalet fra alle teleselskaber i sidste uge. Indbyggerne i landsbyen mistede signalet som konsekvens af, at TDC pillede deres mobilmast ned.

Teleselskabet kunne ikke blive enige med det kommunalt ejede Ringsted forsyning, omkring en fornyelse af en lejeaftale, og TDC var derfor tvunget til at pille deres mast ned. Ringsted forsyning ville have en fordobling af lejeprisen, men det ville TDC ikke være med til. Andre teleselskaber benyttede også TDCs mobilmast, og det har efterladt indbyggerne i og omkring Ørslev, med ingen eller kun sporadisk udendørs mobildækning.

En af de ramte TDC kunder er Peter Kiær, der ejer gården Storgården, som ligger 2,5 kilometer fra Ørslev. Peter Kiærs landbrug har syv ansatte, der er helt afhængig af mobiltelefoni, og det giver store gener, når Peter Kiær ikke kan komme i kontakt med sine ansatte.

– “Lige med det samme de havde hevet den ned, så forsvandt forbindelsen næsten fra den ene dag til den anden. Det har jo betydet, at jeg ikke har kunne få forbindelse med dem, jeg har som kunder og med mine medarbejdere. Driften af gården er nærmest gået halvt i stå,” siger Peter Kiær til TV2 ØST.

Grådig kommune skyld i manglende mobildækning

Borgerforeningen i Ørslev havde derfor indkaldt til borgermøde med Ringsted Forsyning og TDC, for at få mobildækningen tilbage. Det fik indbyggerne dog ikke meget ud af, da Ringsted Forsyning på den ene side fralagde sig ethvert ansvar, og TDC på den anden side gav Ringsted Forsyning skylden, for den manglende mobildækning.

Indbyggerne i Ørslev må altså væbne sig med tålmodighed – og måske en fastnet-telefon. TV2 Øst har et længere indslag fra Ørslev og et interview med Peter Kiær – se videoen her.

Mere til historien

TDC har tidligere fjernet mobilmaster efter tvister med kommuner. I f.eks. Nykøbing Falster er hele den vestlige del af byen plaget af dårlige mobildækning, efter TDC fjernede en mobilmast på en skole. TDC og kommunen kunne ikke blive enige om lejeprisen, og TDC fjernede mobilmasten til stor gene for indbyggerne i området.

Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram