Danskerne køber julegaverne på nettet

Flere og flere danskere bliver hjemme i sofaen, når der skal shoppes julegaver. Faktisk køber op mod hver tredje dansker julegaver på nettet.

E-handel

E-handel

Den traditionelle julegave handel hvor gågader og butikscentre er fyldt op med de mange handlende, er lige knapt så udpræget mere, da internettet har taget over. En del af handlen nu foregår der.

Det ser også ud til, at forventningerne til årets julegavehandel på internettet bliver indfriet. Sådan lyder det fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH). Det skriver Børsen.dk.

– ”Selvom vi havde høje forventninger, ser det ud til, at de bliver indfriet. Danskerne har helt klart taget julegavekøbene på nettet til sig. Det er rigtig fornøjeligt,” siger direktør i FDIH, Annette Falberg, til Børsen.

Ifølge foreningen, så er det i gennemsnit hver tredje dansker, som køber gaver på nettet, og de forventer en stigning på 30 procent på årets julehandel.

Lyt til podcasten: Den danske e-handel går mobil

Det er ikke kun FDIH, som tror flere danskere i år vil shoppe julegaverne på nettet. Også Dansk Erhverv spår en stigning i online julehandlen.

Det er særligt julegaver som bøger, computerspil og legetøj, danskerne shopper på nettet – især hvis de ved præcis hvilket computerspil eller lignende de skal købe. Er de i tvivl om gaven skal byttes, så er det fortsat de fysiske butikker, vi danskere foretrækker.

Størstedelen af julehandlen foregår dog stadigvæk i ”den rigtige verden” og Dansk Erhverv forventer, at 85 procent af den samlede julehandel i år vil foregå i de fysiske butikker.

Mere til historien

Dansk Erhverv forventer, at danskerne vil bruge omkring 8 milliarder kroner på julen, hvilket inkluderer gaver, juletræer, julemad, snaps, lækkerier og hvad der ellers hører julen til. Dette er en lille stigning i forhold til 2012.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram